Jom Taubat Masuk Syurga

xBran.blogspot.com 2000-2012. Powered by Blogger.
KOMEDI : Terbaik | Terburuk | Video Kelakar | Epik Gagal | Iklan Lucu |Muzik Lucu | Dunia Tak Berakal | Apa Bran!

HIBURAN : Terkini | Selebriti | Top 10 | Muzik | TV | Movie | Video Game


AKSI : Gadis | Jejaka | 18 Seks | Video Seksi | 20 Terhebat | Video Aksi

BLOG : Tutorial | Panduan | Iklan

Search This Blog

CERITA TERKINI xBRAN

"kenapa lelaki nie susah sangat nak paham jiwa perempuan yek??"




korang (khususnya perempuan) pernah tak tertanya @ terfikir perkara yang sama macam kat atas?aishh kalo bab2 lelaki nie memang korang susah nak fahamkan (lebih2 lagi kepada mereka yang dah ada bf dan suami)...tapi,betol ke lelaki tu tak faham jiwa korang?ataupon KORANG yang tak cuba nak fahami jiwa lelaki..panas2 hehe

memang perkara nie cam lumrah bagi seorang perempuan kan, even aku lelaki pon aku leh paham kenapa kebanyakan perempuan akan fikirkan perkara yang sama 'lelaki tak faham jiwa perempuan"..bagi pendapat aku lah kan,bukan lelaki saje yang patut dipersalahkan..perempuan pon kadang-kadang terlalu emosi dan TAK terfikir untuk faham jugak hati lelaki..

jadi kali nie aku nak kongsi ngan korang '10 Situasi Lelaki' yang patot korang tau:

1. Bila LELAKI itu sibuk@ada kerja
-janganlah korang memaksa dia pula untuk keluar walaupon korang tau yang dia betol2 ada kerja yang perlu dilaksanakan.Dan kebanyakan perempuan akan suka 'merajuk tak tentu pasal' kalo si dia tak reply smsnya..kalo taknak bagi dia 'fed up' dengan perangai korang cuba jangan cepat melatah kalo dia lambat reply sms@tak layan korang..

2. Bila LELAKI jarang call@sms
-korang janganlah serang diorang dengan 1001 soalan dan terfikir yang si dia dah tak sayangkan korang lagi..buang perspektif macam tu..korang kena faham yang lelaki ADA masa untuk diri dia sendiri (main game@tengok tv@keluar dengan kawan2) dan bukan dengan korang aje untuk sms@call 24jam..cuba beri dia masa untuk dia luangkan diri dia sendiri dan jangan terlalu mengongkong hidupnya..

3. Bila LELAKI penat
-masa nielah korang nak cerita masalah2 korang walaupon hal yang kecik @ remeh temeh..ape kate bagi dia luangkan masa untuk berehat dan jangan cuba ganggu dia buat sementara waktu..lelaki tak suka diganggu bila dia kepenatan.

4. Bila LELAKI ego
-janganlah korang mempersoalkan egonya sebab lelaki tak akan mengakui keegoaanya..

5. Bila LELAKI pentingkan diri
-yang nie penting,kekadang tu lelaki nie tak sedar perbuatannya mengguris hati perempuan..ape kate korang cuba bersikap terbuka dan luahkan apa yang korang rasa..selagi korang tak luahkan selagi tu lelaki tu takkan faham **kebanyakan lelaki tak pandai berkias2

6. Bila LELAKI selamba@rileks
-masa nielah korang perlu cuba memainkan peranan korang..ambil perhatiannya..lelaki yang selamba nie biasanya tunggu perempuan yang mulakan sesuatu perbincangan..korang pon pandai2 la fikirkan ape perkara menarik yang perlu dibincangkan supaya tidak bosan

7. Bila LELAKI lurus bendul
-biasanya bila berdepan dengan lelaki macam nie memang banyak perempuan yang akan ambil kesempatan terhadapnya..ye memang masa nie lah korang boleh mengambil kesempatan tetapi jangan sampai memperbodoh-bodohkan @ memperlekeh-lekeh kan dia pulak..apakata korang cuba bagi peransang untuk dia supaya boleh jadi lebih tegas dan boleh buat keputusan sendiri.

8. Bila LELAKI mengongkong
-opss,jangan cepat melatah..biasanya lelaki mengongkong nie sebab terlalu sayang..ape kata cuba luahkan kepada si dia yang korang boleh buat keputusan sendiri dan beritahu yang korang tak suka di kongkong..biasanya lelaki akan faham

9. Bila LELAKI panas baran
-apa kata korang jangan provoke @ menambahkan lagi kemarahannya sebab kadang2 walaupon korang korang cuba untuk pujuk dia untuk lebih rileks takot2 korang pulak yang kena marah..beri masa kepada dia dan cuba berdiam diri sehingga kemarahannya reda

10. Bila LELAKI curang
-opss,yang nie pon jangan cepat sangat nak melatah..betol ke yang dia curang?ada bukti?ada saksi?cuba selidik dulu betol2 dan elakkan memberi tekanan kepadanya..sekiranya korang salah pasti lelaki tu akan anggap korang nie terlalu cemburu dan merosakkan hubungan yang sedia ada..cuba bertanya dengan baik dan tanya kenapa dia bersikap macam tu..tapi kalo sekiranya lelaki tu betol2 curang,err nasihat daripada aku tinggalkan ajelah lelaki camtu..takot2 korang je yang makan hati pengakhirannya


SUMBER http://blog2cinta.blogspot.com/2011/02/10-situasi-lelaki.html

Ditulis Oleh : Acit Guestbook Hari: 01:30 Kategori:

1 000 yang ade bran:

  1. Menarik perbincangan ini. Kesukaran mendapat jodoh kadangkala mamaksa perempuan jadi agresif. bagi saya jodoh tidak semestinya berdasarkan paras rupa, sikap, perangai dsb semata-mata. ‘berat jodoh’ juga ada kalanya berkaitan dengan gangguan syaitan, jin, saka atau sihir pemisah? Dalam mengatasi masaalah ini saya suka mencadangkan (yang ingin berusaha dengan rawatan traditional berlandaskan syara’) menemui seorang ustaz di kampong belahan tampok, rengit, batu pahat ( ustaz adi wijaya bin iskandar) sebagai usaha ikhtiar . Sebagai usaha memabantu agar kita tidak tertipu dengan dukun palsu dalam era globalisasi.Seorang rakan di JB pernah rakam ritual ustaz ni dalam http://my.opera.com/saharaaban/albums/show.dml?id=14706102

    ReplyDelete

Sila tinggalkan comment yang hebat!!.. Yang Pasti anda mesti BERANI!!

xBran Hot

 

Our Sponsor

”banner

Banner xBran

”banner
Sila tukar link dengan kami :)

Info Terkini XBran Ping Busuk

Penafian :


Kami merupakan sebuah blog yang mengumpul pelbagai cerita menarik dan info apa sahaja tentang manusia sejagat umumnya.
Kami memohon maaf jika ada info yang tidak benar. Kami hanya menyampaikan daripada sumber-sumber yang terkenal seperti Harian Metro, Malaysia Kini, Melayu Kini, MyNewsHub, Berita Bernama, Bloomberg, Berita Harian, Kosmo, Utusan dan pelbagai lagi sumber yang terbaik. Selamat membaca :)

PERHATIAN - Jom jadi Ahli xBran

Assalamualaikum.
Kami memberi peluang menambah pendapatan kepada sesiapa sahaja berumur 16-50 tahun untuk bersama-sama kami meneraju blog xBran ini tanpa hadnya.

Syarat-syarat menjadi ahli xBRAN.

1. Daftar - Isi borang online yng disediakan bagi memudahkan kami membuat pembayaran kepada anda.

2. Jika artikel yang anda anda bukan hak anda, sila pastikan anda letak link sumber.

3. Jana pendapatan berBlogging.

4. Minimum 1 hari 1 artikel.

+++++++++++++++++++++++++++++++
LEVEL 1 - (Anda buat 300 artikel)
Kami beli cerita anda, 1 artikel = RM0.10
Contoh pengiraan :
5 artikel = RM0.50

LEVEL 2 (Anda tambah 200 artikel lagi)
-YURAN RM50
Selepas anda melepasi tahap 300 artikel,
Kami akan naikan harga 1 artikel = RM0.20.
Contoh pengiraan :
5 artikel = RM1.00


LEVEL VVIP -YURAN RM100
1 artikel = RM0.50
Jom Rebut peluang tambah pendapatan sampingan.

AHLI TERKINI
MrPetak - VVIP
fiveprodesign - Ahli Biasa
HantaranMurah - Ahli Biasa
Anda ahli?

xBran kalau tak tinggal calar!

There was an error in this gadget

Google+ Badge

Backlink xBran

blogger widgets Free Backlinks

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Mazeer Mohamad | Simple SEO Tips @ Blogger Tips

More tips here http://mazeermohamad.blogspot.com/search/label/FAMOUStutorial