Jom Taubat Masuk Syurga

xBran.blogspot.com 2000-2012. Powered by Blogger.
KOMEDI : Terbaik | Terburuk | Video Kelakar | Epik Gagal | Iklan Lucu |Muzik Lucu | Dunia Tak Berakal | Apa Bran!

HIBURAN : Terkini | Selebriti | Top 10 | Muzik | TV | Movie | Video Game


AKSI : Gadis | Jejaka | 18 Seks | Video Seksi | 20 Terhebat | Video Aksi

BLOG : Tutorial | Panduan | Iklan

Search This Blog

CERITA TERKINI xBRAN

HUGO KAJANG MENIPU PELANGGAN dengan iklan mengelirukan!

Post entri ini dibuat untuk memberi peringatan kepada semua orang tentang kejadian penipuan dan kekeliruan yang berlaku kepada sahabat xbran sendiri.


Dengan menggunakan medium pengiklanan seperti Mudah.Com yang sememangnya berkesan untuk menjual pelbagai barang, Hugo Kajang (nama dalam Mudah.Com) telah mengiklankan satu barang, Iklannya ini :-




Rays Lock Nut 1.5MM Atau 1.25MM Pendek

Rays Lock Nut 1.5MM Atau 1.25MM Pendek Supply
New Stock
Offer Offer Hari Raya
##########################
Wanted Dealer n welcome Salesman
Beli Banyak Boleh Murah
##########################
////////////////////
Tempat Barang INI DI:

1}KAJANG,Sungai Chua
2}Damansara Damai Sungai Buloh
3}PJ SS2
4}Seremban,SENAWANG

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
Click tepi boleh tenggok lain offer barang Sebanyak DUA RATUS Lebih Barng kita,terima kasih
***************************
1}TELEFON CALL ADA DI BAWAH SEKALI
1}alamat CAWANGAN kita ada tulis di bawah
2}Macam mana mari kedai kita pun ada tulis di bawah
3}masa kerja kita ada tulis di bawah
4}apa barang kita jual ada tulis di topic sini,harga pun ada tulis di atas
5}jikalau mau post ke luar negeri,silalah guna sms --0192354776-- TAK MAU CALL,TQ

***************************
Kedai Buka Pukul 10:30/////Tutup Pukul 8:30malam//Ahad 10:30 sampai Pukul 6malam}
===========================

Shop Place:
SUNGAI BULOH
P001,JLN PJU10/3,Damansara Damai,Sungai Buloh
47800,Selangor.

{sighboard Kedai kita KENWOOD atau ALPINE,KW,JBL,Pioneer,Corner lot}
{Setapak Zoo Negara-Batu Caves-Selayang-Kepong-Sri Damansara-Damansara Damai-NKVE hiway-Hospital Sungai Buloh}
Call:0192354776

Kajang
Lot 3,Lot 4,Jalan Sri Kota,Sungai Chua,Kajang,Selangor.
{Sighboard Kedai kita HUGO Atau Mohawk Atau GAB Atau Ultra Racing}
{tepi Hugo shopping centre}
Seminyih-Kajang Town-Kajang Satay-Sungai Chua
Call:0162121767

PJ SS2
Place:
No:61-8 Jalan SS2/75,
47300 Petaling Jaya
Selangor
{Mitsubshi show room akan sampai Murni Restoren,murni restoren sampai Public bank,public bank akan sampai Kita,{Sighboard Kita Rockford fosgate}{atau Racing Meter},tepi Hainan Restoran{corner}

Seremban:
NO 10,Lorong Matahari Height,Tmn Matahari height,Senawang,N.Sembilan{012-6474793}
Sighboard ada Gambar DVD MONITOR Player Sony ,Car Led Lamp,Tint Shop}

Sungai Buloh:019-2354776

Kajang:016-2121767

PJ SS2:019-2354776

Seremban :012-6474793
++++++++++++++++++++++++


Berikut ialah antara pengakuan member xBran :-

Kejadian pada 10-12-2012 (isnin)
"Jangan sekali-kali anda menjejakkan kaki ke kedai aksesori ini...Penipu besar tahap gaban!!!aku dah terkena setepet tang dahi....costumer service pon cam gengster jee...Serius, anda akan menyesal....huhu..."
Especially cawangan Damansara Damai...Nyaris nak bertumbuk jee td...haih...

"aku beli lug nuts nie laa..dia tulih rm45, sampai kedai terus jadi rm65...xper laa,memandangkan aku sangat memerlukannya...dah laa bagi display set pnya,xde kotak coz kaler yg aku nak tuh tggal display set jee...sampai umah nak install, tgk2 extension spanar dia khas utk key nut dia jee..nut yg lain tuh saiz 19..aku meme xberkenan yg ade key nut nie, so aku decide nak tukar laa balik..mula2 aku mintak refund, dia cakap boleh tapi harga lain...(boleh plak cenggitu kann??) aku beli rm65, xsampai sejam aku nak tukar dia nak bagi aku rm50 jee balik???dia cakap memang procedure kedai dia camtuh padahal dia nak sembelih rm15 aku tuh...s*al!!!pastu aku cakap, kalu aku amik barang lain camne??(ade satu set lug nuts standard rm55..tulis kat iklan rm28..memang penipu giler ahh)dia cakap yg tuh kena tambah rm5 lagi laa...hampagas!!lagi rugi aku cenggini..dengan nada xpuas hati, aku provoke laa tokey dia...time nie line dah panas dah, staff dia 2-3org dah keliling aku...aku perasan, terus aku ambil keputusan mengalah jee...goyang jugak aku kalu2 jadi perkara yg xdiingini...dah laa aku sorg jee...maka, pulang laa aku dengan rasa tertipu dan tidak puas hati...huh...terkono eden...."



"Harga yang dia tulih kat Mudah.my tuh adalah harga dealer...kalu beli 50-100set, baru dapat harga tuh...tapi yang paling aku xpuas hati tuh, boleh plak refund kurang dari harga asal...haih...cina nie meniaga cara gengster laa plak..."

So, sahabat semua harap jangan sampai tertipu lagi ye :). 


Ini lah gambar kedai yang menipu pelanggan !! di Damansara Damai.

Ditulis Oleh : Acit Guestbook Hari: 16:50 Kategori:

23 000 yang ade bran:

  1. Bro. Last time I almost kena too. Thay all actually je automart. So lousy last time but now change name only. Really suck

    ReplyDelete
  2. Terima kasih bro. Aku jumpa iklan dia kat mudah.my. Mmg murah giler, tp ada satu ayat yang buat aku cari maklumat pasal kedai ni.... "---- harga borong sahaja------". Nasib baik tak pergi lagi. Cadang nak pergi Sabtu ni. Ada banyak barang yang aku cadang nak beli, tp semua satu set aje (pakai sendiri). Nasib baik aku jumpa blog nih. Kalau tak.... sia-sia aku drive dari Ipoh. Terima kasih sekali lagi bro.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama.. kite kene berhati2 .. alhamdulillahh.. berguna juga post ni untuk pembaca..

      Delete
  3. thanks bro...i baru beli car wira 2nd hand...tengok mudah harga murah giler...tapi banyak barang dia bukan ori...thanks bro ....

    ReplyDelete
  4. Fuh nasib baik la aku terbaca blog nie.. br tgh servey2 nk gi cari kedai yg kt kajang tu.. rupanya satu link dgn kt damansara damai tu eh.. dlu dh terkena dh skli.. beli spring sport x smpi pn 3 rts.. total sume siap pasang jd 7rts lbh.. mcm puki.. nasib la ade stnby duit lebih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah... mencegah lebih baik dr terkena ;)

      Delete
  5. Mmg pukimak cina ni...aku da deal nk amik borong...dia ckp kene amik 30unit...aku mintak low sket.kuantiti dia trus ckp abis...barua lakhnat sial betul

    ReplyDelete
  6. terima kasih bro.. Lot 3,Lot 4,Jalan Sri Kota,Sungai
    Chua,Kajang,Selangor. baru nak beli player kedai ni

    ReplyDelete
  7. saya beli ok je... xde masalah pun, biasa la kalau beli 1 bnda mmg la mhal nk murah kna beli bayak kena ada modal bayak bru la pulangan pun bayak kalau dijual, hmm...kalau dah ada sifat cerewek gak mmg susah la nk beli brg dgn org semua nya xkena

    ReplyDelete
  8. Sya pun terkena tukar absorber gab kancil dia ikat smpai putus nut mounting...dh kna tukar baru pastu elok je ikat guna spanar biasa...cibai punya hugo kajang

    ReplyDelete
  9. PERMANENT DOCTOR NEEDED - URGENT !!!

    We are Owner and Operator a General Practice (GP) Clinic in Bandar Sungai Long, Bangi and Putrajaya (Presint Diplomatik - Klinik Pakar KASIH).

    We are looking for a dedicated Medical Officer Requirements at Bandar Sungai Long Clinic:-
    Lady doctor
    MBBS or equivalent from a recognized institution approved by Ministry of Health Malaysia
    Possess valid Annual Practicing Certificate
    Registered with Malaysia Medical Council
    Minimum 2 years working experience in Obstetric & Gynecology
    Attended an Obstetric Life Saving Skill
    Attended A Neonatal Resuscitation Program
    Working hours negotiable with minimum on-call
    Very attractive salary

    Kindly please send to recommend CV to: aznial@gmail.com

    Clinic information:-

    PUSAT RAWATAN SUNGAI LONG
    NO. 12 JALAN SL 1/13
    BANDAR SUNGAI LONG
    43000 KAJANG
    SELANGOR

    ReplyDelete
  10. Iklan dia kt mudah mmg byk n murah..so ak try la p kt kedai dia cawangan batu caves..dr jauh ak dtg, tp ble tgk attitute staf dia,ak dh agak tempat ni akan bagi ak masalah so ak trus bla dr situ..

    ReplyDelete
  11. Good info...kalau tak baca...dah nak gi dag haaa....huuu..tq...tq

    ReplyDelete
  12. Good info...kalau tak baca...dah nak gi dag haaa....huuu..tq...tq

    ReplyDelete
  13. Ni kaki penipu...aku nak beli meter..dkt iklan 60 hinggit je..bila pegi kedai die ckp rm60 tu sume dh abis stok...yg ade rm138...cilaka...patutla kedai die kosong xde org...aku smpat la cek apexi meter...die jual 178...tpi kt mudah xsilap aku diorg tulis less than 100 je...per...sekali je la aku msuk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh dari tahun 2012 sampai la ni diorang tak serik2 kelirukan orang!! aduii teruk betul!!~~

      Delete
  14. kedai ni mmmg confirm menipu,,banyak kali aku terkena..jgn pergi,,trerutama kt kajang tu,,mmg sial semua org dlm tu

    ReplyDelete
  15. oppss baru plan nak beli voltage stabilizer…dah agak dah apsal murah sangat ni…thx for info…

    ReplyDelete
  16. oh... dalam lowyat forum pun banyak org complaint. i baru ingat nak beli coil spring buffer. Baik pergi Max corp in Puchong.

    ReplyDelete
  17. ada masa, singgah kedai online aksesori kereta saya ye..

    http://wanshahstore.com

    ReplyDelete
  18. Semalam kawan saye beli barang murah ja. Tpi xsemua la .. Skrit waja r3 siap pasang rm115 ja . bli semalam 2/12/16

    ReplyDelete
  19. Ramai lah org kena tipu org malas nak bising je..

    ReplyDelete
  20. MESTI AJAR DAK DAK YG KEJE KAT KEDAI HUGO, KALAU I KAT SANE, DAH MEMANG KENE BELSASAH TERUK... BLEDY IDIOT BUSINESSES, SMOKE EM UP

    ReplyDelete

Sila tinggalkan comment yang hebat!!.. Yang Pasti anda mesti BERANI!!

xBran Hot

 

Our Sponsor

”banner

Banner xBran

”banner
Sila tukar link dengan kami :)

Info Terkini XBran Ping Busuk

Penafian :


Kami merupakan sebuah blog yang mengumpul pelbagai cerita menarik dan info apa sahaja tentang manusia sejagat umumnya.
Kami memohon maaf jika ada info yang tidak benar. Kami hanya menyampaikan daripada sumber-sumber yang terkenal seperti Harian Metro, Malaysia Kini, Melayu Kini, MyNewsHub, Berita Bernama, Bloomberg, Berita Harian, Kosmo, Utusan dan pelbagai lagi sumber yang terbaik. Selamat membaca :)

PERHATIAN - Jom jadi Ahli xBran

Assalamualaikum.
Kami memberi peluang menambah pendapatan kepada sesiapa sahaja berumur 16-50 tahun untuk bersama-sama kami meneraju blog xBran ini tanpa hadnya.

Syarat-syarat menjadi ahli xBRAN.

1. Daftar - Isi borang online yng disediakan bagi memudahkan kami membuat pembayaran kepada anda.

2. Jika artikel yang anda anda bukan hak anda, sila pastikan anda letak link sumber.

3. Jana pendapatan berBlogging.

4. Minimum 1 hari 1 artikel.

+++++++++++++++++++++++++++++++
LEVEL 1 - (Anda buat 300 artikel)
Kami beli cerita anda, 1 artikel = RM0.10
Contoh pengiraan :
5 artikel = RM0.50

LEVEL 2 (Anda tambah 200 artikel lagi)
-YURAN RM50
Selepas anda melepasi tahap 300 artikel,
Kami akan naikan harga 1 artikel = RM0.20.
Contoh pengiraan :
5 artikel = RM1.00


LEVEL VVIP -YURAN RM100
1 artikel = RM0.50
Jom Rebut peluang tambah pendapatan sampingan.

AHLI TERKINI
MrPetak - VVIP
fiveprodesign - Ahli Biasa
HantaranMurah - Ahli Biasa
Anda ahli?

xBran kalau tak tinggal calar!

There was an error in this gadget

Google+ Badge

Backlink xBran

blogger widgets Free Backlinks

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Mazeer Mohamad | Simple SEO Tips @ Blogger Tips

More tips here http://mazeermohamad.blogspot.com/search/label/FAMOUStutorial