Jom Taubat Masuk Syurga

xBran.blogspot.com 2000-2012. Powered by Blogger.
KOMEDI : Terbaik | Terburuk | Video Kelakar | Epik Gagal | Iklan Lucu |Muzik Lucu | Dunia Tak Berakal | Apa Bran!

HIBURAN : Terkini | Selebriti | Top 10 | Muzik | TV | Movie | Video Game


AKSI : Gadis | Jejaka | 18 Seks | Video Seksi | 20 Terhebat | Video Aksi

BLOG : Tutorial | Panduan | Iklan

Search This Blog

CERITA TERKINI xBRAN

Gambar Shila Amzah Tak Bertudung Di World Music Adwards 2012

20 DIS 2012: Penyanyi Shila Amzah telah berlepas ke Amerika Syarikat pada jam 8.00 malam tadi bagi menghadiri World Music Awards (WMA 2012) yang akan berlangsung di Marlin Park, Miami, Florida, Amerika Syarikat (AS) pada 22 Disember ini.

Shila berlepas ke sana dengan ditemani bapanya, ND Lala, ibunya, Fauziah Sarman serta pengurus daripada Shanghai Media Group, Ong Peng Choo.

 

Menariknya, seramai hampir 40 peminat beserta kenalan keluarga Shila hadir memberikan sokongan serta kata peransang buat gadis muda yang telah melakar banyak kejayaan pada tahun ini.

Bermula dengan kemenangan sebagai juara Asian Wave 2012 di Shanghai ini, Shila kemudian mengukir kejayaan menarik di malam kemuncak Anguerah Industri Muzik Malaysia 19 (AIM19) apabila lagu yang dicipta serta dinyanyikannya sendiri iaitu Patah Seribu dinobatkan sebagai Lagu Terbaik AIM19 selepas ianya memenangi kategori Lagu Pop Terbaik.

Pada Anugerah Planet Muzik 2012 (APM2012) yang telah berlangsung di Singapura baru-baru ini, Shila Amzah sekali lagi mencipta kejayaan apabila dia dinamakan sebagai Artis Wanita Terbaik setelah gelaran itu diraih penyanyi Indonesia, Rossa pada tahun lalu.

Melengkapkan lagi kejayaan di pentas APM2012 pada malam itu apabila Shila Amzah turut meraih kemenangan menerusi kategori Duo/Kumpulan Terbaik bersama Jaclyn Victor dan Ning Baizura dalam 3 Suara.

Apakah Shila bakal meraih kejayaan pula di dalam World Music Awards (WMA 2012). Kita tunggu! Apapun,Shila Amzah menjadi anak seni tempatan pertama tercalon dalam dua kategori iaitu World Best Female Artist (Artis Wanita Terbaik Dunia) dan Best Entertainer of The Year (Penghibur Terbaik Dunia).

Malah, Shila juga bakal beraksi di pentas VMA 2012 nanti.Difahamkan,Shila bekemungkinan akan mengalunkan lagu Patah Seribu di pentas VMA 2012 itu. Bayangkan bila lagu Melayu yang dicipta serta dinyanyikan Shila Amzah itu akan berkumandang di negara yang dipimpin oleh Barrack Obama itu.

Satu senario yang disifatkan cukup menarik, namun semua itu hanya akan menjadi kenyataan jika Shila Amzah tidak akan berdepan dengan masalah menerusi visa persembahannya sewaktu tiba di sana nanti.

Kata Shila, dia sendiri tidak menyangka bahawa dia akan dicalonkan di dalam 2 kategori di dalam majlis anugerah tersebut.

"Ini adalah satu peluang yang saya sendiri sama sekali tidak menyangka. Rasa macam bermimpi pula. Lebih-lebih lagi apabila berpeluang untuk beraksi di pentas antarabangsa itu nanti yang bakal menhimpunkan ramai penyanyi dan penghibur bertaraf dunia. Sedangkan saya, bukanlah layak digelar seorang diva lagi di Malaysia. Tapi, saya sangat teruja untuk tampil dan beraksi di sana.


"Dan, syukur Alhamdulillah, selepas 12 tahun berada di dalam industri ini, akhirnya orang nampak bakat dan kebolehan saya. Dan, sekarang ini, jadual saya memang padat. Dari Shanghai, ke KL, Ke Jakarta, Ke Banjarmasin, kemudian ke Singapura dan sekarang ini ke Amerika pula. Semua ini adalah rezeki ," katanya yang telah membawa 4 persalinan untuk digunakan sepanjang menghadiri majlis anugerah itu nanti.

gambar Shila Amzah yang digunakan untuk pencalonan dan pengundian adalah gambar ketika beliau masih tidak mengenakan hijab..diharap tahun berikutnya Shila Amzah lebih peka dengan situasi seperti ini..

Selain Shila Amzah, penyanyi Dato` Siti Nurhaliza pula hanya tercalon menerusi satu kategori saja iaitu Best Female Artist. Namun dalam kategori tersebut, Shila dan Siti terpaksa bersaing dengan Adele, Taylor Swift, Selena Gomez, Pink, Kelly Clarkson, Madonna, Alicia Keys, Britney Spears dan Christina Aguilera serta 32 penyanyi antarabangsa lain.

Manakala dalam kategori Best Entertainer of The Year, saingan Shila Amzah terdiri daripada 146 orang penghibur dunia lain yang hampir semuanya hebat-hebat belaka seperti Kanye west, Bruno Mars, Jennifer Lopez dan Lady Gaga.

WMA edisi ke 23, menampilkan lebih 200 selebriti terkenal dunia menerusi 9 kategori yang dipertandingkan iaitu Best Song, Best Album, Best Video, Best Group, Best Female Artist, Best Male Atrist, Best Live Act, Best Electronic Music Artist dan Best Entertainer Of The Year.

Ia adalah majlis berprestij yang mengiktiraf artis berdasarkan rekod jualan album dan lagu di seluruh dunia. Kepada semua peminat Shila Amzah dan Dato' Siti Nurhaliza serta peminat dunia hiburan tanah air yang ingin memberi sokongan kepada selebriti tempatan ini, boleh layari www.worldmusicawards.com untuk mengundi.


Credit : xlupa.com

Ditulis Oleh : blogXbran-admin Hari: 00:01 Kategori:

0 000 yang ade bran:

Post a Comment

Sila tinggalkan comment yang hebat!!.. Yang Pasti anda mesti BERANI!!

xBran Hot

 

Our Sponsor

”banner

Banner xBran

”banner
Sila tukar link dengan kami :)

Info Terkini XBran Ping Busuk

Penafian :


Kami merupakan sebuah blog yang mengumpul pelbagai cerita menarik dan info apa sahaja tentang manusia sejagat umumnya.
Kami memohon maaf jika ada info yang tidak benar. Kami hanya menyampaikan daripada sumber-sumber yang terkenal seperti Harian Metro, Malaysia Kini, Melayu Kini, MyNewsHub, Berita Bernama, Bloomberg, Berita Harian, Kosmo, Utusan dan pelbagai lagi sumber yang terbaik. Selamat membaca :)

PERHATIAN - Jom jadi Ahli xBran

Assalamualaikum.
Kami memberi peluang menambah pendapatan kepada sesiapa sahaja berumur 16-50 tahun untuk bersama-sama kami meneraju blog xBran ini tanpa hadnya.

Syarat-syarat menjadi ahli xBRAN.

1. Daftar - Isi borang online yng disediakan bagi memudahkan kami membuat pembayaran kepada anda.

2. Jika artikel yang anda anda bukan hak anda, sila pastikan anda letak link sumber.

3. Jana pendapatan berBlogging.

4. Minimum 1 hari 1 artikel.

+++++++++++++++++++++++++++++++
LEVEL 1 - (Anda buat 300 artikel)
Kami beli cerita anda, 1 artikel = RM0.10
Contoh pengiraan :
5 artikel = RM0.50

LEVEL 2 (Anda tambah 200 artikel lagi)
-YURAN RM50
Selepas anda melepasi tahap 300 artikel,
Kami akan naikan harga 1 artikel = RM0.20.
Contoh pengiraan :
5 artikel = RM1.00


LEVEL VVIP -YURAN RM100
1 artikel = RM0.50
Jom Rebut peluang tambah pendapatan sampingan.

AHLI TERKINI
MrPetak - VVIP
fiveprodesign - Ahli Biasa
HantaranMurah - Ahli Biasa
Anda ahli?

xBran kalau tak tinggal calar!

Google+ Badge

Backlink xBran

blogger widgets Free Backlinks

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Mazeer Mohamad | Simple SEO Tips @ Blogger Tips

More tips here http://mazeermohamad.blogspot.com/search/label/FAMOUStutorial