Jom Taubat Masuk Syurga

xBran.blogspot.com 2000-2012. Powered by Blogger.
KOMEDI : Terbaik | Terburuk | Video Kelakar | Epik Gagal | Iklan Lucu |Muzik Lucu | Dunia Tak Berakal | Apa Bran!

HIBURAN : Terkini | Selebriti | Top 10 | Muzik | TV | Movie | Video Game


AKSI : Gadis | Jejaka | 18 Seks | Video Seksi | 20 Terhebat | Video Aksi

BLOG : Tutorial | Panduan | Iklan

Search This Blog

CERITA TERKINI xBRAN

Bunyi apakah dalam Segmen Teka Bunyi di ERA.FM?

Assalamualaikum.. apakah bunyi yang bernilai hampir RM40,000 yang hangat diperkatakan di ERA.FM?.. 

Pelbagai jawapan yang diberikan oleh pemanggil ERA.FM tetapi semuanya salah.


Antara jawapan yang salah diberikan :



  • Bunyi pengorek pasir
  • bunyi pemerah jus limau
  • bunyi pagar Automatik
  • bunyi tayar
  • Bunyi Radio
  • bunyi viper kereta - 15-10-2012 (isnin)
  • bunyi orang buat 'suit' - 15-10-2012 (isnin)
  • bunyi pam gun - paku untuk frame -16-10-2012 (selasa)
  • bunyi kereta aircon (tak sure x dengar sngat.. hehe) -16-10-2012 (selasa)
  • bunyi alat mesin pengisar.
  • bunyi membuka penutup air gas x 2 kali
  • bunyi mesin membeli air tin
  • bunyi pencuci muka jika dipicit habis
  • bunyi straw kotak air 
  • bunyi mesin pencukur
  • bunyi mesin punch card lama
  • bunyi kereta api berselisih
  • bunyi belon yang ditiup & dilepaskan
  • bunyi alat pemadam api
  • bunyi vacuum cleaner - > wang meningkat RM36'600!!
  • bunyi pancuran air sambil bernyanyi-nyanyi? 
  • bunyi kertas dikoyakkan
  • bunyi elektrik dalam rancangan Betul & Bohong
  • bunyi bas Rapid KL melepaskan angin
  • bunyi lagu korea gangdam style!
  • bunyi dispenser
  • bunyi bengola
  • bunyi vibrate hp.. - > wang meningkat RM37'000!!
  • bunyi center lock kereta kia
  • bunyi pancutan air pencuci kereta
  • bunyi alat tekanan darah tinggi rendah
  • bunyi salah masuk gear kereta - > wang meningkat RM37'400!!
  • bunyi brek keretapi
  • bunyi kren - > wang meningkat RM37'800!!
  • Bunyi tombol pintu berkunci
  • bunyi pernafasan skuba
  • pancutan minyak wangi
  • bunyi hon bai jual roti!  - > wang meningkat RM43'200!! (7-1-2013)

  • Ada macam-macam lagi jawapan yang salah!! kalau kawan-kawan tahu jawapan salah yang xbran miss out leh bagi tahu kat comment yer :) TQ

Kalau sesiapa yang tahu jawapanya boleh CALL ERA.FM ye..

Peluang keemasan mendapat duit!!
Di taja Khas oleh SPRITZER FIBRE!!

Pihak xBran juga tidak ketinggalan mencuba nasib : Jawapan xbran mungkin betul la.. hehe

Tel: 03 9543 3355< No.TELEPON ERA.FM

Ditulis Oleh : Acit Guestbook Hari: 18:10 Kategori:

8 000 yang ade bran:

  1. soalan teka bunyi era yg bunyi nie mula bila ya?

    ReplyDelete
  2. boleh share tak klu2 yg dah dibagi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klu yang sekarang - PEMEGANG / Handle
      Selamat Berjaya :) hehe

      Delete
  3. nak dengar blik ada tak link?

    ReplyDelete
  4. aku tau jawapan nya!!! Tapi dh dua bula call x dpt2 ??? Siapa yg bleh kasi dpt, kalu menang aku bg percent.

    ReplyDelete
  5. hampaa lah..call xdpt..klu dpt pun xd angkt..hemm

    ReplyDelete

Sila tinggalkan comment yang hebat!!.. Yang Pasti anda mesti BERANI!!

xBran Hot

 

Our Sponsor

”banner

Banner xBran

”banner
Sila tukar link dengan kami :)

Info Terkini XBran Ping Busuk

Penafian :


Kami merupakan sebuah blog yang mengumpul pelbagai cerita menarik dan info apa sahaja tentang manusia sejagat umumnya.
Kami memohon maaf jika ada info yang tidak benar. Kami hanya menyampaikan daripada sumber-sumber yang terkenal seperti Harian Metro, Malaysia Kini, Melayu Kini, MyNewsHub, Berita Bernama, Bloomberg, Berita Harian, Kosmo, Utusan dan pelbagai lagi sumber yang terbaik. Selamat membaca :)

PERHATIAN - Jom jadi Ahli xBran

Assalamualaikum.
Kami memberi peluang menambah pendapatan kepada sesiapa sahaja berumur 16-50 tahun untuk bersama-sama kami meneraju blog xBran ini tanpa hadnya.

Syarat-syarat menjadi ahli xBRAN.

1. Daftar - Isi borang online yng disediakan bagi memudahkan kami membuat pembayaran kepada anda.

2. Jika artikel yang anda anda bukan hak anda, sila pastikan anda letak link sumber.

3. Jana pendapatan berBlogging.

4. Minimum 1 hari 1 artikel.

+++++++++++++++++++++++++++++++
LEVEL 1 - (Anda buat 300 artikel)
Kami beli cerita anda, 1 artikel = RM0.10
Contoh pengiraan :
5 artikel = RM0.50

LEVEL 2 (Anda tambah 200 artikel lagi)
-YURAN RM50
Selepas anda melepasi tahap 300 artikel,
Kami akan naikan harga 1 artikel = RM0.20.
Contoh pengiraan :
5 artikel = RM1.00


LEVEL VVIP -YURAN RM100
1 artikel = RM0.50
Jom Rebut peluang tambah pendapatan sampingan.

AHLI TERKINI
MrPetak - VVIP
fiveprodesign - Ahli Biasa
HantaranMurah - Ahli Biasa
Anda ahli?

xBran kalau tak tinggal calar!

There was an error in this gadget

Google+ Badge

Backlink xBran

blogger widgets Free Backlinks

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Mazeer Mohamad | Simple SEO Tips @ Blogger Tips

More tips here http://mazeermohamad.blogspot.com/search/label/FAMOUStutorial